Burgonyás tőkehal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyás tőkehal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg cikkekre vágott burgonya
60 dkg tőkehalfilé
vagy
60 dkg hekkfilé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
½ db finomra vágott, héja citrom
1 fej karikára vágott hagyma
1 és ¼ dl víz
dl tej
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
1 kevés finomra vágott rozmaring

Elkészítés:

1. A hagymakarikákat körülbelül 3 perc alatt megpuhítjuk az olajon és a vajon. Hozzáadjuk a burgonyát, és 5 percig pirítjuk. Beletesszük a halat, a rozmaringot és a citromhéjat.

2. Beleöntjük a tejet és annyi vizet, hogy a hozzávalókat ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Gyöngyözve főzzük, amíg a hal és a burgonya elég puha nem lesz. A szaftja 5-10 perc alatt besűrűsödik a felére.

3. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és rozmaringággal díszítjük. Forrón tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Burgonyás tőkehal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1507 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Burgonyás tőkehal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó