Édesköményes, hagymás tengeri keszeg

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édesköményes, hagymás tengeri keszeg
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db filézett tengeri keszeg
50 dkg vékonyra szeletelt édeskömény
4 fej zöld fehér hagyma
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
dl frissen préselt/facsart narancslé
2 szál vékonyra szeletelt zellerszár
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felmelegítjük a grillsütőt.

2. A hagymákat, az édesköményt, a zellerszárat és a petrezselymet összekeverjük egy tálban.

3. 90 milliliternyi olajat, a narancslevet és a fokhagymát összekeverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk.

4. A halfilét meglocsoljuk a maradék olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. 2 percre a grillbe rakjuk. A filéket megfordítjuk, és további 2 percig grillezzük, amíg a halak igazán puhák nem lesznek.

5. Meglocsoljuk a dresszing felével a zöldségeket, és alaposan összerázzuk.

6. A zöldséget tálra rakjuk, és a tetejére helyezzük a filéket. Meglocsoljuk a maradék dresszinggel. Forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
A tengerikeszeg-filét helyettesíthetjük kaliforniai makrélával, kék hallal, tőkehallal, tengeri sügérrel is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Édesköményes, hagymás tengeri keszeg
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1528 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Édesköményes, hagymás tengeri keszeg
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szótár