Sügérfilé avokádósalsával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sügérfilé avokádósalsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Avokádósalsa:
1 db kockára vágott avokádó
1 db kockára vágott uborka
1 db kockára vágott paradicsom
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál fehérborecet
½ fej finomra vágott lilahagyma
1 csipet finomított kristálycukor
igény szerint friss koriander
Sügérfilé:
4 db filézett, 20 dkg-os sügér
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 db vékonyra szeletelt burgonya
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felmelegítjük a grillserpenyőt.

2. Meglocsoljuk a burgonyát 1 evőkanál olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A burgonyát a grillserpenyőbe rakjuk, körülbelül 10 percig sütjük, időnként megkevergetve.

3. A sügérfiléket megkenegetjük a maradék olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A sügérfiléket oldalanként körülbelül 3 perc alatt megsütjük.

4. Az avokádó salsához az avokádót, az uborkát, a paradicsomot és a hagymát összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a citromlevet, a fehérborecetet, a koriandert és a cukrot. Alaposan összerázzuk.

5. A burgonyát tányérokra rakjuk. A tetejére helyezzük a sügérfilét és a salsát.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sügérfilé avokádósalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1548 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Sügérfilé avokádósalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
könyvek