Sügérfilé avokádósalsával
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Adag: 4 főre
Avokádósalsa:
igény szerint friss koriander
Sügérfilé:
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Felmelegítjük a grillserpenyőt.
2. Meglocsoljuk a burgonyát 1 evőkanál olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A burgonyát a grillserpenyőbe rakjuk, körülbelül 10 percig sütjük, időnként megkevergetve.
3. A sügérfiléket megkenegetjük a maradék olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A sügérfiléket oldalanként körülbelül 3 perc alatt megsütjük.
4. Az avokádó salsához az avokádót, az uborkát, a paradicsomot és a hagymát összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a citromlevet, a fehérborecetet, a koriandert és a cukrot. Alaposan összerázzuk.
5. A burgonyát tányérokra rakjuk. A tetejére helyezzük a sügérfilét és a salsát.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.