Tonhalsteak naranccsal és kapribogyóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tonhalsteak naranccsal és kapribogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet tonhal
6 dkg kapribogyó
2 db érett narancs
30 dkg zöldsaláta
4 db vékonyra szeletelt retek
4 szem cikkekre vágott koktélparadicsom
2 db vékonyra szeletelt édeskömény
1 szál vékonyra szeletelt zellerszár
1 ág finomra vágott turbolya
1 ág finomra vágott kapor
3 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a grillt. A narancsok héját éles késsel nagyon finom, vékony csíkokra vágjuk.

2. A héjat 2 percig forró vízben blansírozzuk. Lecsöpögtetjük, félrerakjuk.

3. Az édesköményt, a retket, a zellert, a paradicsomot, az olajbogyót és a zöldsalátát nagy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a turbolyát, a kaprot és a narancshéjat. Meglocsoljuk az olaj felével és a balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összerázzuk.

4. A narancs frissen facsart levét felfogjuk egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan belecsorgatjuk a maradék olajat, és jól összekeverjük. Beletesszük a kapribogyót.

5. A tonhalat a grillben mindkét oldalán körülbelül 5-5 perc alatt, időnként megforgatva készre sütjük.

6. A zöldsalátát tálra rakjuk. A tonhalszeleteket a tetejére helyezzük, és meglocsoljuk a narancsos-kapribogyós dresszinggel. Forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.
Tonhalsteak naranccsal és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tonhalsteak naranccsal és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szótár