Tenger gyümölcsei ánizsszósszal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott tonhal
40 dkg basmati rizs
2 és fél dl tejszín
12 nagyobb garnélarák
1 evőkanál ánizslikőr
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál édes pirospaprika
1 db citrom leve, reszelt héja
2 evőkanál finomra vágott kapor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Sós vizet forralunk. Beleszórjuk a rizst, és úgy 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. Előmelegítjük a grillt. Összekeverünk 2 evőkanál olajat, a citromhéjat és 1 evőkanál citromlevet egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk.

3. A garnélát és a kis kockákra vágott tonhalsteaket váltakozva hurkapálcára húzzuk. A nyársakat grilltálcára rakjuk. Megspricceljük az olajos keverékkel.

4. A tejszínt, az ánizslikőrt, a maradék citromlevet, a maradék olajat, az édes pirospaprikát és a kaprot összekeverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk.

5. A kebabot 5 percig sütjük a grillrácson, s közben gyakran megfordítjuk, hogy minden oldala egyenletesen megsüljön.

6. A főtt rizst tányérokra szedjük, a tetejére helyezzük a kebabot. Meglocsoljuk tejszínes ánizsszósszal, majd forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Tenger gyümölcsei ánizsszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 993 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tenger gyümölcsei ánizsszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
pinterest