Chilis-korianderes garnélarák

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Chilis-korianderes garnélarák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg garnélarák
2 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál finomra vágott koriander
50 dkg mélyhűtött hasábburgonya
vagy
50 dkg mélyhűtött burgonyachips
1 evőkanál mogyoróolaj
7 és fél dkg liszt
15 dl olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
A tálaláshoz:
néhány gerezd citrom

Elkészítés:

1. A mogyoróolajat, a fokhagymát, a chilit és a koriandert összekeverjük egy nagy tálban. A garnélákat belerakjuk, alaposan összerázzuk.

2. Félliternyi olívaolajat felmelegítünk egy mély serpenyőben. Az olaj hőfokáról úgy győződhetünk meg, hogy beledobunk egy kenyérkockát, s ha a kenyér minden oldala aranyszínűvé válik, az olaj hőfoka megfelelő.

3. A burgonyát a serpenyőbe rakjuk, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. A felesleges olajat lecsöpögtetjük konyhai papírtörlőn.

4. A garnélákat a lisztbe beleforgatjuk, leszórjuk a felesleges lisztet. A rákokat adagonként körülbelül 2 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a serpenyőben. A garnélarákot burgonyával és citromgerezdekkel, forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Hasábburgonya olajban sütve

Kép nélkül
100 dkg hámozott, darabolt burgonya
ízlés szerint
A sütéshez::
olaj

1. A meghámozott, megmosott burgonyát hosszában négy vagy több darabra vágjuk, szárazra töröljük, és jól felforrósított olajban pirosra sütjük.

2. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Csak az asztalnál sózzuk.

Chilis-korianderes garnélarák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Chilis-korianderes garnélarák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj