Hagymás narancslekvár



Elkészítés:
1. Egy teflonserpenyőben, az olajon karamellizáljuk a cukrot.
2. Hozzáadjuk a narancslevet, a hagymát.
3. Közepes hőfokon 15 perc alatt megpároljuk a hagymát. Sózzuk. Melegen tálaljuk.
Mazsolás kenyérrel vagy főtt újburgonyával tálaljuk.
Mazsolás kenyér

1. Egy 20 x 20 cm-es tepsi aljára sütőpapírt terítünk.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként beledolgozzuk. A reszelt citromhéjjal meg a vaníliával ízesítjük.
3. A sütőporral meg a mazsolával elkevert lisztet a tejszínnel eldolgozzuk, majd evőkanalanként a vajas cukorhoz adjuk. Egyenletesre kikeverjük. Az előkészített tepsibe töltjük, a tetejét elsimítjuk. A bemelegített sütőben mérsékelt tűzön 75-90 percig sütjük. Ha a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza, a süteményünk elkészült. A sütőből kivéve még 20 percig állni hagyjuk, csak utána borítjuk rácsra vagy deszkára, s húzzuk le a papírt róla. Felszeletelve rakjuk tálra, és vajat kínálunk hozzá.