Karfiolkrém sáfrányos gombával

| Karfiolpüré receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karfiolkrém sáfrányos gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet sáfrány
6 evőkanál fehérborecet
12 és fél dkg finomra vágott gomba
80 dkg karfiol
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott lilahagyma
igény szerint forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát az ecetben 20 percig pácoljuk. A karfiolt sós, forró vízben 10 percig puhítjuk.

2. Leszűrjük és robotgépben pépesítjük, majd 4 evőkanálnyi mennyiséget félrerakunk. A maradék karfiolpéphez 2 evőkanál olajat öntünk. Sózzuk, borsozzuk.

3. A maradék olajon 2 percig pároljuk a gombát. Hozzáadjuk a félretett karfiolpürét és a sáfrányt, 2 percig főzzük. Tálalócsészébe rakjuk. A nagyobb mennyiségű karfiolpépet tálra helyezzük. A hagymát leszűrjük, lecsöpögtetjük, a püré köré rakjuk. A gombakrémmel, melegen kínáljuk.

Karfiolkrém sáfrányos gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1571 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Karfiolkrém sáfrányos gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szótár