Mexikói rizs tortillacsészében

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mexikói rizs tortillacsészében
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott, kockára vágott csirkemell
40 dkg konzerv vörösbab
7 és fél dkg mirelit zöldborsó
6 dkg édes, konzerv tejes kukorica
4 db tortilla
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
4 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 teáskanál Cajun fűszerkeverék
ízlés szerint salátaöntet
igény szerint olívaolaj-spray
ízlés szerint tépett salátalevél

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Megspricceljük a tortillákat az olajspray-vel, és 250 milliliteres csészékbe simítjuk. Körülbelül 10 percig sütjük, amíg jó ropogósak nem lesznek.

2. Közben a rizst nagy fazék forró, sós vízben puhára főzzük, körülbelül 15 perc alatt. Leszűrjük, félrerakjuk.

3. A csirkét körülbelül 5 perc alatt aranyszínűre sütjük az olajon. Belekeverjük a fűszert, a mogyoróhagymát és a paprikakockákat. 3 percig a csirkével együtt pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a rizst, a vörös kidney babot, a zöldborsót. Még 2 percig sütjük.

5. A csirkés-rizses keveréket a tortillacsészékbe kanalazzuk. Megszórjuk a tetejét salátával, leöntjük dresszinggel.

Mexikói rizs tortillacsészében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1961 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Mexikói rizs tortillacsészében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó