Zöldfűszeres pestóval ízesített rizs

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres pestóval ízesített rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg friss zöldfűszer
12 db dió
2 evőkanál fenyőmag
1 db kimagozott piros chilipaprika
1 gerezd fokhagyma
50 dkg negyedelt koktélparadicsom
12 és fél dkg kockára vágott feta sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst nagy fazék forró vízben puhára főzzük, körülbelül 15 perc alatt. Leszűrjük, lemossuk hideg vízzel, hogy a további puhulást megakadályozzuk.

2. Közben a zöldfűszereket (majoránna, petrezselyem, kakukkfű, snidling, bazsalikom), a fenyőmagot, a diót, a chilit és a fokhagymát robotgépbe rakjuk, majd 15 másodperc alatt pépesítjük.

3. A zöld fűszeres pestót tálba öntjük, belekeverjük az olajat. Hozzáadjuk a paradicsomot, és megsózzuk.

4. A rizst a pestós, paradicsomos keverékhez öntjük. Megszórjuk sajtkockákkal. Alaposan összerázzuk, tálaljuk.

Zöldfűszeres pestóval ízesített rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1784 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Zöldfűszeres pestóval ízesített rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
könyvek