Sertésből készült rizses hús bok choyjal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertésből készült rizses hús bok choyjal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csíkokra vágott sertésszűz
1 csomó zsenge, durvára vágott bok choy
2 evőkanál olaj
2 teáskanál finomra reszelt gyömbér
1 evőkanál édes chiliszósz
6 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál osztrigaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz

Elkészítés:

1. A rizst nagy fazék forró, sós vízben puhára főzzük, körülbelül 15 perc alatt. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. Közben az osztrigaszószt, a szójaszószt és a csiliszószt összekeverjük egy tálban. Beletesszük a sertéshúst, alaposan összekeverjük, hogy a szósz mindenhol bevonja a húst.

3. A vokot magas hőfokra hevítjük. Amikor felmelegedett, belecsorgatjuk az olajat. A sertéshúst 4 percig rázogatva-dobálva sütjük a vokban.

4. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, a bok choyt, a fokhagymát és a gyömbért. Még 2 percig sütjük.

5. Hozzáadjuk a főtt rizst, és rázogatva-dobálva még további 2 percig sütjük. Tányérokra kanalazzuk, forrón tálaljuk.

Sertésből készült rizses hús bok choyjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Sertésből készült rizses hús bok choyjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon