Sült gomba rizzsel

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vegyes gomba
45 dkg rizs
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
25 dkg hámozott, durvára vágott paradicsom
2 db tojás
12 és fél dkg zsemlemorzsa
12 és fél dkg frissen reszelt pecorino sajt
1 fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőtálat kivajazunk.

2. A gombákat megtisztítjuk, majd nedves ruhával áttöröljük. Vékonyra szeleteljük.

3. Serpenyőben 2 evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát, a paradicsomot, a petrezselymet. Sózzuk.

4. A rizst sós, forró vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük. A tojásokat és a pecorino sajt felét a rizsbe keverjük.

5. A tojásos, sajtos rizs felét a kivajazott sütőtálba simítjuk. Rárakjuk a gombás, paradicsomos keveréket, borsozzuk, majd a maradék rizzsel beborítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával és a maradék sajttal.

6. Meghintjük a maradék olajjal, és végül 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Sült gomba rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2456 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült gomba rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista