Zöldségek fokhagymás majonézzel
Elkészítési idő:
65 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
A fokhagymás majonézhez:
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A grillezett zöldségekhez:
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, és habverővel folyamatosan kevergetjük.
2. Az olajat állandó vékony sugárban a tojáshoz csorgatjuk. Citromlével és borssal ízesítjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
3. A zöldségeket megmossuk, de nem hámozzuk. Grillserpenyőben puhára sütjük. Kihűtjük.
4. A grillezett zöldeket hámozzuk, daraboljuk. Tálalóedényre rakjuk.
5. Az olajat, a fokhagymát, a petrezselymet összekeverjük. Borssal ízesítjük. A grillezett zöldségekre öntjük. Fokhagymás majonézt kínálunk mellé.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.