Piláf csirkemájjal, ribizlivel és fenyőmaggal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Piláf csirkemájjal, ribizlivel és fenyőmaggal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott csirkemáj
9 dkg ribizli
9 dkg fenyőmag
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 db vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál finomra vágott menta
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemájat addig pirítjuk az olajon és a vajon, amíg ki nem fehéredik.

2. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, és még 2 percig sütjük.

3. Belekeverjük a rizst, felöntjük alaplével. Lefedjük, alacsony hőfokon főzzük, amíg a rizs majdnem megpuhul, de az összes lé még nem párolog el teljesen.

4. A ribizlit, a fenyőmagot, a petrezselymet és a mentát is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Piláf csirkemájjal, ribizlivel és fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Piláf csirkemájjal, ribizlivel és fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár