Mandulás, ribizlis rizses hús

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás, ribizlis rizses hús
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 ⅔ dkg ribizli
9 és ⅓ dkg mandulaforgács
37 és fél dkg basmati rizs
62 és fél dkg csíkokra vágott csirkemell
2 és fél evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
teáskanál őrölt kurkuma
2 és fél gerezd finomra vágott fokhagyma
3 ¾ db vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1 és ¼ db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
7 ¾ dl csirkealaplé

Elkészítés:

1. A hagymát, a paprikakockákat és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk 1 evőkanál olajon, egy nagy, mély serpenyőben.

2. Belekeverjük a rizst, a kurkumát és a borsót. Felöntjük alaplével, felforraljuk. Lefedjük, alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a rizs majdnem megpuhul, de az összes lé még nem párolog el teljesen - vagyis 12-15 percig.

3. Közben egy száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk a mandulaforgácsot. Félrerakjuk.

4. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, és a csirkemellcsíkokat aranyszínűre sütjük. Lehúzzuk a rizst a tűzről, félrerakjuk.

5. Belekeverjük a ribizlit, a mandulát és a petrezselymet. A rizses köretet forrón tálaljuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Mandulás, ribizlis rizses hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1304 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Mandulás, ribizlis rizses hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj