Zöldborsós, baconös, spenótos rizottó

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldborsós, baconös, spenótos rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet durvára vágott baconszalonna
40 dkg rizottórizs
15 dkg spenót
12 és fél dkg mirelit zöldborsó
6 dkg reszelt parmezán sajt
10 dl forró zöldségalaplé
2 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott menta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bacont, a póréhagymát és a fokhagymát megpirítjuk a baconből kisült zsiradékon.

2. Hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve 2 percig pirítjuk.

3. Fokozatosan felöntjük alaplével. Kevergetve főzzük, amíg a rizs az alaplevet magába nem szívja.

4. Hozzáadjuk a zöldborsót és a spenótot; addig főzzük, amíg a rizs, a zöldborsó és a spenót teljesen meg nem puhul.

5. Belekeverjük a mentát, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal, és forrón tálaljuk.

A receptet készíthetjük Arborio, Carnaroli vagy Vialone Nano rizzsel is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldborsós, baconös, spenótos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3021 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Zöldborsós, baconös, spenótos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
könyvek