Cukkinis-almás rizottó

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cukkinis-almás rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db piros, kockára vágott alma
3 db kockára vágott cukkini
40 dkg rizottórizs
1 csipet sáfrány
1 teáskanál currypor
2 evőkanál finomra vágott kapor
1 db citrom leve
1 fej finomra vágott hagyma
1 szál kockára vágott sárgarépa
4 db kockára vágott burgonya
10 dl forró zöldségalaplé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra vágott kapor

Elkészítés:

1. Az almakockákat meglocsoljuk citromlével.

2. A hagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, a cukkinit és a sárgarépát. 2 percig pirítjuk.

3. Beletesszük a rizst, és állandóan kevergetve 2 percig főzzük.

4. A citromos almát is belekeverjük.

5. A currypor és a sáfrány felét az alaplébe szórjuk.

6. Fokozatosan felöntjük alaplével a rizst. Kevergetve főzzük, amíg a rizs az alaplevet magába nem szívja. 15-18 perc múlva puhul meg a rizs.

7. Félrehúzzuk a tűzről, azután belekeverjük a maradék curryport, a sáfrányt és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk. Kaporral díszítve, forrón tálaljuk.

A rizottó akkor jó, ha nedvesek benne a rizsszemek, és kissé kásaszerű. A levest lassan, kis adagokban adjuk hozzá, mindig csak akkor, ha az előző adagot már magába szívta a rizs.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Cukkinis-almás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Cukkinis-almás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
facebook