Pezsgős, korianderes rizottó

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pezsgős, korianderes rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizottórizs
2 evőkanál finomra vágott koriander
1 ¾ dl száraz pezsgő
vagy
1 ¾ dl fehér, száraz habzóbor
9 dkg forgácsolt parmezán sajt
6 dkg vaj
7 és fél dl forró zöldségalaplé
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk 2 evőkanál vajon. Hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve 2 percig főzzük.

2. Beleöntjük a pezsgőt, és magas hőfokon 3 percig főzzük. Fokozatosan felöntjük alaplével. Kevergetve főzzük, amíg a rizs az alaplevet magába nem szívja, úgy 15-18 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.

3. Belekeverjük a maradék vajat. Megszórjuk korianderrel és parmezánnal. Forrón tálaljuk.

A receptet készíthetjük Arborio, Carnaroli vagy Vialone Nano rizzsel is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Pezsgős, korianderes rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2036 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Pezsgős, korianderes rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter