Kacsával töltött rizstekercs

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kacsával töltött rizstekercs
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál zöldcitromlé
3 evőkanál darabolt koriander
1 db vékonyra szeletelt uborka
30 dkg sült pecsenyekacsa
vagy
30 dkg sült kacsa
8 nagy rizspapír
vagy
1 evőkanál darabolt menta
6 dkg száraz rizsmetélt
A tálaláshoz:
ízlés szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

1. Megfőzzük a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. A cérnametéltet durvára vágjuk. A cérnametéltet, a pekingi vagy pecsenyekacsát, a hosszában vékonyra szeletelt uborkát, a koriandert, a mentát, az édes csiliszószt és a lime-levet összekeverjük egy nagy tálban.

3. A rizspapírokat forró vízbe mártjuk, hogy megpuhuljanak, azután valamennyit tiszta munkalapra fektetjük.

4. A kacsás keveréket a rizspapír közepére kanalazzuk, és szorosan feltekerjük. A műveletet addig végezzük, amíg a rizspapír és a kacsás töltelék el nem fogy. Édes csiliszósszal mint mártogatóssal tálaljuk.

Kacsával töltött rizstekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2257 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Kacsával töltött rizstekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó