Marhahúsos metélt

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos metélt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg marhasteak
35 dkg tojásos, vékonyra nyújtott metélt tészta
1 evőkanál mogyoróolaj
7 dkg pirított, darabolt mogyoró
6 dkg zsenge, vékonyra szeletelt zöldsaláta
4 db vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt chilipaprika
2 evőkanál kecap manis
2 evőkanál finomított kristálycukor
1 teáskanál zöldcitromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint lime

Elkészítés:

1. Megfőzzük a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, félrerakjuk egy tálba.

2. Felmelegítjük a grillserpenyőt. Sózzuk, borsozzuk a marhahúst. Oldalanként addig sütjük (5-5 percig), amíg kérget nem kap. Rózsaszínűnek kell maradnia. A húst tálra rakjuk, lefedjük alumíniumfóliával, és pihentetjük.

3. A kecap manist, a lime-levet, a cukrot és az olajat összekeverjük egy kis tálban. A keveréket a tésztára öntjük, alaposan összerázzuk.

4. A marhasültet nagyon vékony szeletekre vágjuk. A hússzeleteket, a mogyoróhagymát, a csilit, az ázsiai zöldsalátát és a mogyoró felét a tésztához adjuk, majd alaposan összekeverjük.

5. A marhahúsos tésztát tányérokba adagoljuk. Megszórjuk a maradék mogyoróval, és lime-gerezdekkel tálaljuk.

A kecap manis egy indonéziai édes szójaszósz, a legtöbb keleti élelmiszerboltban kapható.
A kecap manis indonéz szójaszósz, kissé sűrűbb és édesebb, mint a kínai szójaszósz.
A kecap manis sűrű, sötét, édes, aromás szójaszósz. Hagyományosan fokhagymával, csillagánizzsal, szalamlevéllel és galanga gyökérrel ízesítik, pálmasziruppal édesítik. A töltelékhez bármilyen gomba felhasználható, például csiperke-, laska-, rókagomba vagy vargánya.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Marhahúsos metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1757 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Marhahúsos metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése