Fésűkagylós, cukorborsós tészta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fésűkagylós, cukorborsós tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db friss fésűkagyló
15 dkg hüvelyes cukorborsó
50 dkg tojásos metélt tészta
vagy
50 dkg tojásos spagetti
1 evőkanál mogyoróolaj
1 csomó apróra vágott spárga
2 gerezd fokhagyma
2 db összevágott piros chilipaprika
3 db vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1 szál vékonyra szeletelt citromfű
dkg thai bazsalikom
vagy
1 dl kagylólé
vagy
1 dl halalaplé

Elkészítés:

1. Megfőzzük a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Magas hőfokra hevítjük a wokot. Amikor felmelegedett, belecsorgatjuk az olajat. Belerakjuk a csilit, a fokhagymát, a citromfüvet, a mogyoróhagymát, a cukorborsót és a spárgát. A hozzávalókat 2 percig rázogatva-dobálva sütjük.

3. Felöntjük alaplével, belerakjuk a fésűkagylókat. Lefedjük, gyöngyözve főzzük körülbelül 2 percig.

4. Hozzáadjuk a leszűrt tésztát és a bazsalikomot. Még további 2 percig pirítjuk, majd forrón tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Fésűkagylós, cukorborsós tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1675 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Fésűkagylós, cukorborsós tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon