Szójaszószos gomba kesudiós metélttel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szójaszószos gomba kesudiós metélttel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vegyes, szeletelt gomba
12 és fél dkg friss szójababcsíra
1 szem durvára tört kesudió
2 evőkanál mogyoróolaj
1 fej durvára vágott lilahagyma
25 dkg száraz rizstészta
dl kecap manis

Elkészítés:

1. Megfőzzük a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, félrerakjuk. A gombakeveréket és 2 evőkanálnyi kecap manist tálba teszünk. Alaposan összerázzuk.

2. Magas hőfokra hevítjük a wokot. Amikor felmelegedett, beleszórjuk a kesudiót. Körülbelül 2 percig pirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Kiszedjük szűrőlapáttal, félrerakjuk.

3. Az olajat a wokba öntjük. A hagymát körülbelül 3 perc alatt megpuhítjuk. Hozzáadjuk a gombakeveréket, 3 percig sütjük.

4. Következik a metélt és a maradék kecap manis. Még további 2 percig kevergetjük. Rászórjuk a babcsírát és a pirított kesudiót. Alaposan összerázzuk, forrón tálaljuk.

A kecap manis egy indonéziai édes szójaszósz, a legtöbb keleti élelmiszerboltban kapható.
A kecap manis indonéz szójaszósz, kissé sűrűbb és édesebb, mint a kínai szójaszósz.
Szójaszószos gomba kesudiós metélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Szójaszószos gomba kesudiós metélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista