Metélt satay szószos báránnyal
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Leöntjük a tésztát forró vízzel, és 5 percig áztatjuk. Leszűrjük, félrerakjuk.
2. Magas hőfokra hevítjük a vokot. Amikor felmelegedett, belecsorgatunk 1 evőkanál olajat. A vékony szeletekre vágott bárányhúst 3 percig sütjük. Kiszedjük a húst a vokból szűrőlapáttal, félrerakjuk.
3. A maradék olajat az edénybe csorgatjuk, és a fokhagymát, a hagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, és még 1 percig sütjük.
4. A kókusztejet, a satay szószt és a bárányt is belekeverjük. Még 2 percig főzzük. Hozzáöntjük a rizstésztát, alaposan összerázzuk. Forrón tálaljuk.
A satay szósz édes, fűszeres mogyorószósz, amit leginkább az indonéz, malajziai és thai konyhákban használnak. Ázsia-boltokban szerezhető be.
A kínai zöld színű zöldbab, illetve a zöld színű spárgabab bárhol megvásárolható. Tetszés szerint bármilyen más zöldbabbal helyettesíthető.