Metélt satay szószos báránnyal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Metélt satay szószos báránnyal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl kókusztej
1 és ¼ dl satay-szósz
50 dkg vékonyra nyújtott rizstészta
vagy
50 dkg csíkokra vágott báránycomb
vagy
50 dkg csíkokra vágott báránybélszín
25 dkg apróra vágott spárgabab
vagy
25 dkg apróra vágott zöldbab
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej cikkekre vágott hagyma
2 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés:

1. Leöntjük a tésztát forró vízzel, és 5 percig áztatjuk. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Magas hőfokra hevítjük a vokot. Amikor felmelegedett, belecsorgatunk 1 evőkanál olajat. A vékony szeletekre vágott bárányhúst 3 percig sütjük. Kiszedjük a húst a vokból szűrőlapáttal, félrerakjuk.

3. A maradék olajat az edénybe csorgatjuk, és a fokhagymát, a hagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, és még 1 percig sütjük.

4. A kókusztejet, a satay szószt és a bárányt is belekeverjük. Még 2 percig főzzük. Hozzáöntjük a rizstésztát, alaposan összerázzuk. Forrón tálaljuk.

A kínai zöld színű zöldbab, illetve a zöld színű spárgabab bárhol megvásárolható. Tetszés szerint bármilyen más zöldbabbal helyettesíthető.
A satay szósz édes, fűszeres mogyorószósz, amit leginkább az indonéz, malajziai és thai konyhákban használnak. Ázsia-boltokban szerezhető be.
Metélt satay szószos báránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Metélt satay szószos báránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó