Sült tészta

Mee goreng

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csíkokra vágott marhabélszín
3 db tojás
2 teáskanál sambal oelek
3 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál durvára tört koriander
8 dkg durvára tört mogyoró
dl kecap manis
4 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál garnélakrém

Elkészítés:

1. Megfőzzük a hokkien tésztát bő, forró vízben. (A csomagolásán olvasható a fő­zési idő.)

2. Magas hőfokra hevítjük a vokot. Amikor felmelegedett, belecsorgatunk 1 evőkanál olajat. Beleöntjük a tojást. Faspatulával elkavarjuk: a műveletet körkörös, rázó mozdulatokkal végezzük. A tojást addig sütjük, amíg az alja barna nem lesz. Ezután vékony csíkokra vágjuk.

3. A vokba ismét 1 evőkanál olajat öntünk. Hozzáadjuk a bélszíncsíkokat, és 3 perc alatt megsütjük. Kiszedjük szűrőlapáttal, félrerakjuk.

4. A maradék olajat az edénybe öntjük, és a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a szárított garnélapasztát, a sambal oeleket 1 percig sütjük benne.

5. Az indonéz szójaszószt, az alaplevet, a tésztát és a már megsült marhahúst is hozzákeverjük. Még 2 percig sütjük.

6. Végül beletesszük a koriandert, a tojáscsíkokat és a mogyorót. Forrón tálaljuk.

Mee goreng néven kínálják az Indonéziában és Malajziában igen népszerű sült tésztát.
A sambal oelek fűszeres csilikrém, amit Ázsia-szerte naponta használ­nak. Ázsia-boltokban vagy internetes áruházakban sze­rezhető be, akárcsak a száraz garnélapaszta.
A kecap manis sűrű, édes, indonéz szójaszósz. Ugyancsak meg­vásárolható Ázsia-boltokban.
A hokkien metéltet helyettesíthetjük bármilyen kínai tojásos metélttel, eset­leg olasz, keskenyebb vagy szélesebb szalagtésztával.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Indonéz sambal

Indonéz sambal
12 nagyobb szárított piros chilipaprika
6 gerezd fokhagyma
1.85 dl tamarindpüré
2 nagyobb fej lilahagyma
1 teáskanál rákpaszta
1.25 dl olaj
2 teáskanál
1 teáskanál őrölt bors
1 evőkanál lágy barna cukor vagy
1 evőkanál reszelt pálmacukor

1. A piros chilit 30 percre forró vízbe áztatjuk; lecsepegtetjük. A chilit, a durvára aprított lila hagymát, a fokhagymát, a rákkrémet és az olajat robotgépbe tesszük, és sima krémmé keverjük, az oldalát rendszeresen lekapargatjuk.

2. Egy vastag aljú serpenyőt alacsony hőfokra hevítünk, és a krémet 10 percig főzzük benne, rendszeresen megkeverjük, míg nagyon sima lesz.

3. Belekeverjük a tamarindusz pürét, a reszelt pálmacukrot vagy puha barna cukrot, a sót és az őrölt borsot. Felforraljuk, és lassú tűzön 2 percig főzzük. Lehűtjük, és meleg sterilizált üvegekbe töltjük.

A hűtőben 2 hétig, a mélyhűtőben 3 hónapig is tárolhatjuk.

Sült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2169 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Sült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja