Sült tészta
Mee goreng



Elkészítés:
1. Megfőzzük a hokkien tésztát bő, forró vízben. (A csomagolásán olvasható a főzési idő.)
2. Magas hőfokra hevítjük a vokot. Amikor felmelegedett, belecsorgatunk 1 evőkanál olajat. Beleöntjük a tojást. Faspatulával elkavarjuk: a műveletet körkörös, rázó mozdulatokkal végezzük. A tojást addig sütjük, amíg az alja barna nem lesz. Ezután vékony csíkokra vágjuk.
3. A vokba ismét 1 evőkanál olajat öntünk. Hozzáadjuk a bélszíncsíkokat, és 3 perc alatt megsütjük. Kiszedjük szűrőlapáttal, félrerakjuk.
4. A maradék olajat az edénybe öntjük, és a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a szárított garnélapasztát, a sambal oeleket 1 percig sütjük benne.
5. Az indonéz szójaszószt, az alaplevet, a tésztát és a már megsült marhahúst is hozzákeverjük. Még 2 percig sütjük.
6. Végül beletesszük a koriandert, a tojáscsíkokat és a mogyorót. Forrón tálaljuk.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.
Indonéz sambal

1. A piros chilit 30 percre forró vízbe áztatjuk; lecsepegtetjük. A chilit, a durvára aprított lila hagymát, a fokhagymát, a rákkrémet és az olajat robotgépbe tesszük, és sima krémmé keverjük, az oldalát rendszeresen lekapargatjuk.
2. Egy vastag aljú serpenyőt alacsony hőfokra hevítünk, és a krémet 10 percig főzzük benne, rendszeresen megkeverjük, míg nagyon sima lesz.
3. Belekeverjük a tamarindusz pürét, a reszelt pálmacukrot vagy puha barna cukrot, a sót és az őrölt borsot. Felforraljuk, és lassú tűzön 2 percig főzzük. Lehűtjük, és meleg sterilizált üvegekbe töltjük.
A hűtőben 2 hétig, a mélyhűtőben 3 hónapig is tárolhatjuk.