Spárgával és kukoricával sütött marhahús

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárgával és kukoricával sütött marhahús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csíkokra vágott marhabélszín
35 dkg félbevágott, édes bébikukorica
35 dkg zöld, darabolt spárga
vagy
35 dkg darabolt fehér spárga
dl víz
dl mogyoróolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál osztrigaszósz
1 evőkanál sherry
vagy
1 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. Megfőzzük a hokkien tésztát bő, forró vízben. (A csomagolásán olvasható a fő­zési idő.) Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Magas hőfokra hevítjük a wokot. Amikor felmelegedett, belecsorgatunk 2 evőkanál olajat. A bélszíncsíkokat 3 perc alatt megsütjük, rázogatva-dobálva. Kivesszük szűrőlapáttal, félretesszük.

3. A maradék olajat a wokba öntjük, és a fokhagymát aranyszínűre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a spárgát, a kukoricát, amiket 3 percig sütünk.

4. A már megsütött bélszíncsíkokat visszarakjuk az edénybe. Meglocsoljuk osztrigaszósszal, borral és vízzel. További 2 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

A hokkien metéltet frissen és fagyasztva is árusítják. Ha nem tudjuk beszerezni, akkor helyettesít­hetjük bármilyen kínai tojásos metélttel. Feltétlenül tartsuk be a dobozon olvasható főzési időt!
Spárgával és kukoricával sütött marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1676 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Spárgával és kukoricával sütött marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése