Feketebabos, bárányhúsos tésztasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Feketebabos, bárányhúsos tésztasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg száraz rizstészta
2 evőkanál feketebabszósz
50 dkg kicsontozott báránycomb
vagy
9 dkg zsenge spenót
dl mogyoróolaj
2 teáskanál barna cukor
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál édes sherry
vagy
2 evőkanál mirin

Elkészítés:

1. Megfőzzük a rizstésztát bő, forró vízben. (A csomagolásán olvasható a főzési idő.) Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Összekeverjük a szezámolajat, a mirint, a barna cukrot 2 evőkanálnyi mogyoróolajjal. A keveréket a rizstésztára öntjük, és alaposan összerázzuk.

3. A feketebab-szószt, a maradék mogyoróolajat és a bárányhúst serpenyőbe tesszük.

4. Felforrósítjuk a grillserpenyőt. A bárányhúst oldalanként 5 perc alatt megsütjük. Félrerakjuk, 5 percig pihentetjük, azután vékony szeletekre vágjuk.

5. A bárányt és a spenótot a dresszinges rizstésztához adjuk. Alaposan összerázzuk, melegen tálaljuk.

Feketebabos, bárányhúsos tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1765 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Feketebabos, bárányhúsos tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja