Japán tésztasaláta kacsával

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Japán tésztasaláta kacsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg száraz sobatészta
30 dkg sült pecsenyekacsa
vagy
30 dkg sült kacsa
6 dkg mizuna
dl rizsecet
3 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1 db vékonyra szeletelt uborka
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 teáskanál finomított kristálycukor
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál pirospaprika-pehely
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj

Elkészítés:

1. Megfőzzük a soba tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, folyó hideg víz alá tartjuk, majd lecsöpögtetjük.

2. A tésztát nagy tálba rakjuk. Hozzáadjuk az összetépkedett pekingi vagy pecsenyekacsát, a mogyoróhagymát, az uborkát és a mizunát.

3. A rizsecetet, a növényi olajat, a szójaszószt, a gyömbért, a szezámolajat, a cukrot, a paprikaforgácsokat összekeverjük egy kis tálban.

4. Meglocsoljuk a tésztasalátát a dresszinggel. Óvatosan összerázzuk, azután tálaljuk.

A japán soba metélt hajdinalisztből készül. A mizuna zöld levelű, magasra növő saláta, Kínában és Japánban honos. Egyes fajtái édeskések, mások enyhén mustáros ízűek, kissé csípősek. Ázsia-boltokban szerezhetők be. Ha nem kapunk ilyen zöldséget, rukkolával helyettesíthetjük. A pekingi kacsa is beszerezhető Ázsia-boltokban, de hazai kacsával is kiváltható.
Japán tésztasaláta kacsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Japán tésztasaláta kacsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj