Hokkien metélt sertéshússal és cukorborsóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hokkien metélt sertéshússal és cukorborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vékonyra szeletelt sertésszűz
15 dkg hüvelyes, félbevágott cukorborsó
2 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál halszósz
2 evőkanál barna cukor
4 db csíkokra vágott kaffircitromlevél
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
2 evőkanál thai piros currypaszta
2 evőkanál zöldcitromlé

Elkészítés:

1. Megfőzzük a hokkien tésztát bő, forró vízben. (A csomagolásán olvasható a főzési idő.) Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Magas hőfokra hevítjük a vokot. Amikor felmelegedett, belecsorgatjuk az olajat. A sertéshúst 4 percig sütjük, rázogatva-dobálva.

3. Hozzáadjuk a currypasztát, és 30 másodpercig kevergetjük.

4. Beletesszük a lime-levet, a halszószt, a barna cukrot, a lime-leveleket, a cukorborsót és a csilit. További 3 percig sütjük. A metélttel együtt, forrón tálaljuk.

A hokkien metéltet frissen és fagyasztva is árusítják. Ha nem tudjuk beszerezni, akkor helyette­síthetjük bármilyen kínai tojásos metélttel vagy olasz szalagtésztával, de tartsuk be a dobozon olvasható főzési időt.
A kaffir lime - makrut lime néven is ismert - a citrusfélék családjába tartozik. A gyümölcs héja kissé rücskös, kesernyés ízű, és a levelei különleges ízt kölcsönöznek az ételeknek.
Hokkien metélt sertéshússal és cukorborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1560 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Hokkien metélt sertéshússal és cukorborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
könyvek