Ötfűszeres sertéshús hokkien metélttel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ötfűszeres sertéshús hokkien metélttel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál kínai ötfűszer-por
50 dkg szeletelt sertésszűz
2 evőkanál hoisin-szósz
2 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál finomra reszelt gyömbér
2 evőkanál osztrigaszósz
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 db szeletelt mogyoróhagyma

Elkészítés:

1. Megfőzzük a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Magas hőfokra hevítjük a wokot. Amikor felmelegedett, belecsorgatunk 1 evőkanál olajat. Az ötfűszerkeveréket, a fokhagymát és a gyömbért is belekeverjük. 30 másodpercig rázogatva-dobálva sütjük. A szűzérmekockákat körülbelül 5 percig pirítjuk. Kivesszük a fűszeres húst szűrőlapáttal, és félrerakjuk.

3. A maradék olajat az edénybe öntjük, 2 percig sütjük benne a hagymát. Hozzáadjuk a tésztát, a sertésszűzérmét, valamint a hoisin szószt és az osztrigaszószt. Még 2 percig sütjük. Alaposan összekeverjük, majd forrón tálaljuk.

A hokkien metéltet frissen és fagyasztva is árusítják. Ha nem tudjuk beszerezni, akkor helyettesíthetjük bármilyen kínai tojásos metélttel vagy olasz szalagtésztával. Tartsuk be a dobozon olvasható főzési időt!
Ötfűszeres sertéshús hokkien metélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1755 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Ötfűszeres sertéshús hokkien metélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése