Leves szójával, tofuval, metélttel



Elkészítés:
1. Felforraljuk a csirkealaplevet.
2. A szójaszószt, a mirint, az olajat és a barna cukrot belekeverjük.
3. Hozzáadjuk a metéltet, a zöldség szárát, majd úgy 1 percig főzzük. Beletesszük az összevágott leveleket és a tofut. További 2 percen át gyöngyözve főzzük.
4. Levesestányérokba szedjük. Megszórjuk a tetejét mogyoróhagymával, és forrón tálaljuk.
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.