Kéksajtos, spenótos és diós gnocchi

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kéksajtos, spenótos és diós gnocchi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg morzsolt, lágy kéksajt
9 dkg durvára tört dió
6 dkg zsenge spenót
75 dkg friss burgonyagnocchi
vagy
75 dkg mélyhűtött burgonyagnocchi
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gnocchit nagy edényben, sós, forró vízben megfőzzük. Akkor kész, ha a krumplis gombóckák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. A durvára tört diót 2-3 perc alatt megpirítjuk.

3. A gnocchit, a spenótot és a kék sajtot a serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk. Összerázzuk, és alacsony hőfokon még addig melegítjük, amíg a sajt meg nem olvad. Forrón tálaljuk.

Burgonyagnocchi

Kép nélkül
75 dkg burgonya
2 db tojás
30 dkg liszt
igény szerint

1. A burgonyát héjában főzzük sós vízben kb. 25 percig, amíg megpuhul. Csepegtessük le és hámozzuk meg forrón (1. kép).

2. Tegyük a burgonyát tálba, és még melegen törjük simára (2. kép), majd hagyjuk kihűlni, illetve pihenni (kb. 120 percig).

3. Tegyük meglisztezett gyúródeszkára, keverjük hozzá a tojásokat. Jól keverjük el, és adjunk hozzá még annyi lisztet (3. kép), amennyi ahhoz szükséges, hogy lágy, sima, de még kissé ragacsos masszát kapjunk.

4. Szakítsunk le egy darabot a tésztából és nyújtsuk 1 cm átmérőjű, hosszú hengerré (4. kép).

5. Vágjuk 2,5 cm hosszú darabokra. A gnocchi jellemző rovátkáit gnocchivágóval alakíthatjuk ki (5. kép).

6. Forraljunk nagy lábas sós vizet. A gnocchit adagonként kell kifőzni. Óvatosan merítsük az első adag gnocchit (20-24 darab)a forró vízbe. Néhány perc múlva feljönnek a víz felszínére. Hagyjuk körülbelül 1-2 percig még a vízben, majd szűrőkanállal szedjük ki. Tegyük melegített tálra. Ismételjük addig, amíg az összes gnocchi megfő.

Kéksajtos, spenótos és diós gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2325 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Kéksajtos, spenótos és diós gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár