Kolbászos, paradicsomos gnocchi

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbászos, paradicsomos gnocchi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg száraz, szeletelt chorizo kolbász
75 dkg friss burgonyagnocchi
vagy
75 dkg mélyhűtött burgonyagnocchi
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A gnocchit nagy edényben, sós, forró vízben megfőzzük. Akkor kész, ha a krumplis gombóckák feljönnek a víz tetejére.

2. A főzővízből 125 ml-nyit félrerakunk, a gnocchit leszűrjük.

3. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A kolbászkarikákat barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a szószt és a gnocchit, majd addig kevergetjük, amíg a szósz mindenütt be nem vonja a krumplis gombóckákat. Ha a szósz túl sűrű lenne, a gnocchi főzővizével hígíthatjuk.

4. Belekeverjük a petrezselymet, és fris­sen őrölt fekete borssal ízesítjük. Az ételt tányérokra kanalazzuk, forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Burgonyagnocchi

Kép nélkül
75 dkg burgonya
2 db tojás
30 dkg liszt
igény szerint

1. A burgonyát héjában főzzük sós vízben kb. 25 percig, amíg megpuhul. Csepegtessük le és hámozzuk meg forrón (1. kép).

2. Tegyük a burgonyát tálba, és még melegen törjük simára (2. kép), majd hagyjuk kihűlni, illetve pihenni (kb. 120 percig).

3. Tegyük meglisztezett gyúródeszkára, keverjük hozzá a tojásokat. Jól keverjük el, és adjunk hozzá még annyi lisztet (3. kép), amennyi ahhoz szükséges, hogy lágy, sima, de még kissé ragacsos masszát kapjunk.

4. Szakítsunk le egy darabot a tésztából és nyújtsuk 1 cm átmérőjű, hosszú hengerré (4. kép).

5. Vágjuk 2,5 cm hosszú darabokra. A gnocchi jellemző rovátkáit gnocchivágóval alakíthatjuk ki (5. kép).

6. Forraljunk nagy lábas sós vizet. A gnocchit adagonként kell kifőzni. Óvatosan merítsük az első adag gnocchit (20-24 darab)a forró vízbe. Néhány perc múlva feljönnek a víz felszínére. Hagyjuk körülbelül 1-2 percig még a vízben, majd szűrőkanállal szedjük ki. Tegyük melegített tálra. Ismételjük addig, amíg az összes gnocchi megfő.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
100 dkg hámozott, darabolt paradicsom
6 dkg apróra vágott szárított paradicsom
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A fokhagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk az oregánót, a majoránnát, a bazsalikomot, a paradicsomot. Belekeverjük a napon szárított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedjük, majd 45 percig alacsony hőfokon, néha kevergetve megfőzzük.

Ezt a paradicsomszószt főtt tésztákhoz, rizshez, burgonyához, puliszkához, tönkölybúzamaghoz, árpagyöngyhöz is felhasználhatjuk.

Kolbászos, paradicsomos gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2430 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Kolbászos, paradicsomos gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok