Szalagtészta zöldséges mártással

Tagliatelle zöldséges mártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalagtészta zöldséges mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
1 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 db vékonyra szeletelt cukkini
50 dkg hámozott, darabolt paradicsom
50 dkg friss tagliatelle
2 ág bazsalikom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk a megadott olajmennyiség felén. Hozzáadjuk a cukkinit, a paprikaszeleteket, a sárgarépát és a bazsalikomot. Úgy 2-3 percig pirítjuk.

2. A paradicsomot is belekeverjük. Lefedjük, 10 percig gyöngyözve főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A fokhagymát kidobjuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. Közben a tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, a zöldséges mártáshoz adjuk. Összerázzuk, és közepes hőfokon még 1 percig melegítjük.

4. Megszórjuk petrezselyemmel, meglocsoljuk a maradék olajjal. Bazsalikomlevelekkel díszítve, forrón tálaljuk.

Szalagtészta zöldséges mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Szalagtészta zöldséges mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
könyvek