Orsótészta ricottával és naranccsal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orsótészta ricottával és naranccsal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg ricotta
50 dkg fusilli
1 db narancs leve, reszelt héja
1 dl forró víz
3 db vékonyra szeletelt cukkini
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 db vékonyra szeletelt, héjas narancs

Elkészítés:

1. A ricottát, a reszelt narancshéjat, a narancslevet és a vizet kis tálba rakjuk. Belekeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk.

2. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukkinit, és addig főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz.

3. Leszűrjük a tésztát és a cukkinit, majd tálba tesszük. A ricottás szószt a tésztához adjuk, és alaposan összerázzuk vele. Vékonyra szeletelt naranccsal díszítve, forrón tálaljuk.

Orsótészta ricottával és naranccsal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1470 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Orsótészta ricottával és naranccsal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár