Penne pestóval
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 11 főre
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
igény szerint bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.
2. Közben elkészítjük a pestót: a fenyőmagot, a fokhagymát és a sót robotgépben finomra vágjuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot és az olajat. Az alapanyagokat simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt.
3. Leszűrjük a tésztát, visszarakjuk az edénybe. Ráöntjük a pestót. Összerázzuk, és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük. Bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk.