Penne pestóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 dkg pirított fenyőmag
2 gerezd durvára vágott fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
½ teáskanál tengeri só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.

2. Közben elkészítjük a pestót: a fenyőmagot, a fokhagymát és a sót robotgépben finomra vágjuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot és az olajat. Az alapanyagokat simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt.

3. Leszűrjük a tésztát, visszarakjuk az edénybe. Ráöntjük a pestót. Összerázzuk, és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük. Bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk.

Penne pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4271 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Penne pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon