Zöldbabos, pestós pillangótészta
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
A díszítéshez:
ízlés szerint bazsalikomlevél
A pesto-hoz:
ízlés szerint só
A tésztához:
vagy
Elkészítés:
1. Elkészítjük a tésztát. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Hozzáadjuk a zöldbabot, ismét felforraljuk. Beleszórjuk a tésztát, amit 5 percig főzünk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és addig főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz.
2. Elkészítjük a pestót. A bazsalikomot összetépkedjük, azután fenyőmaggal, fokhagymával, olajjal és sóval robotgépben simára keverjük. Hozzáadjuk a sajtot.
3. A tésztát és a zöldségeket leszűrjük, és alaposan összekeverjük a pestóval. A kidney babot és a diót rátesszük. Megspricceljük olajjal, majd bazsalikomlevelekkel díszítjük. Forrón tálaljuk.
A pesto bazsalikommal, fokhagymával, fenyőmaggal, parmezánnal, sóval és extraszűz olívaolajjal készül. Különleges ízt ad a tészta és halételeknek. Liguria tartományból származik, más itáliai tájakon is gasztronómiai kincsként tartják számon. Provance-ban pistou-ként ismert.