Zöldbabos, pestós pillangótészta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldbabos, pestós pillangótészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint bazsalikomlevél
A pesto-hoz:
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
1 csomó friss bazsalikom
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
A tésztához:
20 dkg konzerv vörösbab
15 dkg darabolt zöldbab
vagy
15 dkg friss zöldborsó
5 dkg összevagdalt dió

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Hozzáadjuk a zöldbabot, ismét felforraljuk. Beleszórjuk a tésztát, amit 5 percig főzünk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és addig főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz.

2. Elkészítjük a pestót. A bazsalikomot összetépkedjük, azután fenyőmaggal, fokhagymával, olajjal és sóval robotgépben simára keverjük. Hozzáadjuk a sajtot.

3. A tésztát és a zöldségeket leszűrjük, és alaposan összekeverjük a pestóval. A kidney babot és a diót rátesszük. Megspricceljük olajjal, majd bazsalikomlevelekkel díszítjük. Forrón tálaljuk.

A pesto bazsalikommal, fokhagymával, fenyőmaggal, parmezánnal, sóval és extraszűz olívaolajjal készül. Különleges ízt ad a tészta és halételeknek. Liguria tartományból származik, más itáliai tájakon is gasztronómiai kincsként tartják számon. Provance-ban pistou-ként ismert.
Zöldbabos, pestós pillangótészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1779 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Zöldbabos, pestós pillangótészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista