Szalagtészta paradicsommártásban

| Paradicsomos pappardelle receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Szalagtészta paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg pappardelle
100 dkg friss tenger gyümölcsei
3 evőkanál paradicsompüré
1 dkg durvára vágott petrezselyemzöld
másfél dl száraz fehérbor
1 fej finomra vágott hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl halalaplé
vagy
1 és ¼ dl kagylólé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.

2. Közben felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A hagymát és a fokhagymát kissé megpirítjuk az olajban. Felöntjük fehérborral, és 1 percig gyöngyözve főzzük.

3. Az alaplevet, a paradicsomszószt és a paradicsompürét a boros hagymához öntjük. Felforraljuk, időnként megkevergetjük.

4. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit (pl. garnéla, kagyló, halfilé). Lefedjük, majd addig főzzük, amíg a tenger gyümölcsei meg nem puhulnak - úgy 3-5 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.

5. Leszűrjük a tésztát, visszarakjuk az edénybe. A paradicsomos tenger gyümölcseit a tésztába forgatjuk, megszórjuk petrezselyemmel. Alaposan összerázzuk. Forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
100 dkg hámozott, darabolt paradicsom
6 dkg apróra vágott szárított paradicsom
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A fokhagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk az oregánót, a majoránnát, a bazsalikomot, a paradicsomot. Belekeverjük a napon szárított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedjük, majd 45 percig alacsony hőfokon, néha kevergetve megfőzzük.

Ezt a paradicsomszószt főtt tésztákhoz, rizshez, burgonyához, puliszkához, tönkölybúzamaghoz, árpagyöngyhöz is felhasználhatjuk.

Szalagtészta paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Szalagtészta paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár