Illatos-fűszeres szósszal készült tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Illatos-fűszeres szósszal készült tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
50 dkg rigatoni
7 és fél dkg fekete olajbogyó
6 db kimagozott, durvára vágott paradicsom
1 db kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.

2. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A fokhagymát, a csilit és a paradicsomot megpirítjuk kissé. Hozzáadjuk az olajbogyót, a durvára vágott szardellát és a kapribogyót. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg fel nem forr.

3. Leszűrjük a tésztát, visszarakjuk az edénybe. A paradicsomos, illatos, fűszeres keveréket a bazsalikommal a tésztára öntjük. Sózzuk, borsozzuk. Összerázzuk, és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük. Forrón tálaljuk.

Illatos-fűszeres szósszal készült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2316 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Illatos-fűszeres szósszal készült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése