Spenótos tészta arrabbiata mártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótos tészta arrabbiata mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg caserecce
12 és fél dkg zsenge spenót
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 db kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
1 fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A casarecce (vagy csavart) tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.

2. Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben. A hagymát, a fokhagymát, a csilit puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot. Óvatosan főzzük, időnként megkevergetjük, 5-8 perc alatt besűrítjük. Belekeverjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk.

3. Leszűrjük a tésztát, visszarakjuk az edénybe. Hozzákeverjük a paradicsomos szószt és a spenótot. Összerázzuk a tésztát, és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük. Forrón tálaljuk.

Spenótos tészta arrabbiata mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Spenótos tészta arrabbiata mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista