Spenótos tészta arrabbiata mártással
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A casarecce (vagy csavart) tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.
2. Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben. A hagymát, a fokhagymát, a csilit puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot. Óvatosan főzzük, időnként megkevergetjük, 5-8 perc alatt besűrítjük. Belekeverjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk.
3. Leszűrjük a tésztát, visszarakjuk az edénybe. Hozzákeverjük a paradicsomos szószt és a spenótot. Összerázzuk a tésztát, és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük. Forrón tálaljuk.