Káposztacurry



Elkészítés:
1. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk.
2. A vajon 5 perc alatt megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a chilit, a kurkumát, a sót, a garam masalát és a káposztacsíkokat. Felöntjük vízzel.
3. Közepes tűzön 15 percig főzzük. Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet. Letakarva 10 perc alatt puhára főzzük.
4. A fedőt levéve még 10 percig főzzük, amíg a leve a felére csökken. Forrón tálaljuk.
Garam masala

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.
2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.
3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.