Articsóka tojással, citromszósszal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsóka tojással, citromszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromlé
8 db zsenge, tisztított articsóka
4 evőkanál vaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál hideg víz
2 evőkanál tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az articsóka szárát levágjuk, a külső leveleket eltávolítjuk. A felső harmadát levágjuk és negyedeljük. Az articsókanegyedeket 2-3 szeletre vágjuk. Hideg vízbe 1 evőkanál citromlevet öntünk, belerakjuk a szeleteket. Leszűrjük.

2. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, az articsókaszeleteket 20 perc alatt megpároljuk. Gyakran kevergetjük, ha kell, vizet adunk hozzá.

3. A tojássárgáját, a tejszínt és a 4 evőkanál vizet felverjük, beletesszük a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.

4. Az articsókát a maradék citromlével meglocsoljuk. A hőfokot csökkentjük, a tojást az articsókára öntjük, összekeverjük. Körülbelül 2 percig együtt melegítjük, de nem sütjük. Melegen tálaljuk.

Articsóka tojással, citromszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1921 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Articsóka tojással, citromszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon