Édes-savanyú zöldségek

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú zöldségek
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott padlizsán
4 kisebb szál csíkokra vágott zellerszár
1 db hámozott, kockára vágott körte
2 evőkanál tengeri só
másfél dl olívaolaj
1 és ¼ dl fehérborecet
2 evőkanál kristálycukor
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
20 szem kimagozott, összevágott olajbogyó
másfél evőkanál kapribogyó
3 evőkanál fenyőmag
A díszítéshez:
3 evőkanál durvára tört mandula

Elkészítés:

1. A kockákra vágott padlizsánt megsózzuk. Szitába rakjuk, lecsöpögtetjük. Ha kész, olajon, közepes hőfokon 10 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetjük.

2. A zellert forró, sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük.

3. Kevés olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikom felét, és 10 percig együtt főzzük.

4. Belerakjuk a zellert, a körtét, a kapribogyót, az olajbogyót, a fenyőmagot, a cukrot és az ecetet. Néha megkeverve 20 percig főzzük.

5. Következhet a padlizsán és a maradék bazsalikom. Néha megkeverve 10 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, majd tálalóedényre rakjuk.

6. Amikor már majdnem kihűlt, 13 órára hűtőszekrénybe rakjuk. A pihentetés alatt kicsorgó padlizsánlevet leöntjük. A ragut bazsalikomlevelekkel és durvára vágott mandulával díszítve tálaljuk.

Édes-savanyú zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Édes-savanyú zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recepttár