Padlizsán csokoládészószban

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsán csokoládészószban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg kakaó
3 db finomra vágott padlizsán
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt fahéj
1 fej finomra vágott hagyma
1 teáskanál kukoricaliszt
5 dkg finomra vágott mandula
2 és fél dl zöldségleves
1 teáskanál frissen őrölt zöldbors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajon 5-7 perc alatt puhára pároljuk a padlizsánszeleteket. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.

2. A maradék evőkanálnyi olajon 5 perc alatt megpároljuk a hagymát, a kukoricát, a fahéjat, és kevés zöldséglevet öntünk rá. Hozzáadjuk a petrezselymet, a mandulát. Sózzuk, megszórjuk zöld borssal. Még 5 percig főzzük.

3. Belerakjuk a padlizsánt. Letakarjuk és még 5 percig együtt főzzük.

4. A kakaót a maradék zöldséglevesben feloldjuk, a padlizsános raguhoz öntjük. A tűz hőfokát csökkentjük, még 5 percig együtt főzzük. Ha a szósz híg, kukoricaliszttel sűrítjük. Előmelegített tálalóedényben forrón kínáljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Padlizsán csokoládészószban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Padlizsán csokoládészószban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon