Töltött, párolt cukkini

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött, párolt cukkini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db félbevágott cukkini
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál összevágott paradicsom
4 evőkanál vaj
2 és fél dl víz
2 evőkanál tej
1 db tojás
6 dkg zsemlemorzsa
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 szál finomra vágott újhagyma
vagy
1 szem finomra vágott mogyoróhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A cukkini végeit levágjuk, hosszában megfelezzük. A közepét kanállal kikaparjuk, a cukkinihúst finomra aprítjuk.

2. A cukkinihúst, a fokhagymát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, a parmezánt, a tojást, a tejet összekeverjük. A masszát a kivájt cukkinikba kanalazzuk.

3. A hagymát a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

4. A töltött cukkinit a paradicsomszószba rakjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes hőfokon 20 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Töltött, párolt cukkini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Töltött, párolt cukkini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél