Édes-savanyú articsóka

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú articsóka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél teáskanál kristálycukor
4 evőkanál vörösborecet
8 db zsenge articsóka
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél evőkanál finomra vágott hagyma
1 evőkanál kapribogyó
1 szál finomra vágott zellerszár
1 kisebb szál kockára vágott sárgarépa
4 db darabolt paradicsom
½ db citrom
2 és fél evőkanál liszt
1 dl forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nagyon zsenge articsóka külső leveleit eltávolítjuk, a felső harmadát levágjuk. A szárait megtisztítjuk. Citrommal bedörzsöljük.

2. Az articsókákat hosszában 6 darabra vágjuk. A darabokat lisztbe forgatjuk.

3. Tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, a lisztes articsókát 3 percig sütjük. Lecsöpögtetjük, félrerakjuk.

4. A visszamaradt olajba helyezzük a hagymát, a kapri- és olajbogyót, a sárgarépát, a zellert. Felöntjük forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön 10 percig forraljuk.

5. Hozzáadjuk a paradicsomot és a sült articsókát. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 25 percig együtt főzzük.

6. A cukrot és a vörösborecetet összekeverjük, az ételhez öntjük. Még 5 percig főzzük. Melegen tálaljuk.

Édes-savanyú articsóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 685 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Édes-savanyú articsóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél