Indiai puding paradicsommártással
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A húst az összevagdalt sonkával, a rizzsel, a hagymával, a paprikával, a tojással és a fokhagymával összedolgozzuk, curryporral, sóval, borssal ízesítjük.
2. A masszát 1,5 dl-es mély formákba vagy csészékbe töltjük, és tepsire egymás mellé ültetve 180 fokos sütőbe téve 30 percig sütjük.
3. A mártáshoz a paradicsompürét a hagymával, a borral meg a kakukkfűvel a tűzön kb. 10 percig kevergetjük, melegen tarjuk.
4. A pudingot a formákból tányérokra borítjuk, a mártást melléöntjük, és kakukkfűágacskával díszítjük.
Csirke helyett más hússal, hallal is készülhet.
A négy kis forma helyett egy nagy, kikent tűzálló tálban is süthetjük.
Ha a pudingot felszeleteljük, a paradicsommártással meglocsoljuk, hidegen tálaljuk: nagyszerű nyári ebédet kapunk.
A pudingot előző nap összeállíthatjuk, a hűtőszekrényben másnapig eltarthatjuk. Csak sütni kell tálalás előtt.