Kínai zöldségtál tojással



Elkészítés:
1. Egy evőkanál vizet, 1 evőkanál szójaszószt, 1 teáskanál kukoricalisztet és a fehérbort egy tálban összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a tofut, és 10 percig pácoljuk. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat.
3. A 10 percre meleg vízbe áztatott üvegtésztát kis darabokra vágjuk.
4. A spenótot és a snidlinget folyó vízben megmossuk. Lecsöpögtetjük, kis darabokra vágjuk.
5. Három evőkanál olajat hevítünk egy vokban, 3 percig pirítjuk a tofut. Kivesszük.
6. A spenótot és a snidlinget is 3 percig pirítjuk. Félrerakjuk. A wokba 1 evőkanál olajat rakunk, a hagymát világosbarnára sütjük, beletesszük az üvegtésztát, ráöntjük a zöldséglevest, fél teáskanál sót és a maradék szójaszószt.
7. A levest kiforraljuk. Amikor a lé elfőtt, hozzáadjuk a szójababcsírát, 3 percig főzzük. Rárakjuk a spenótot és a snidlinget, a pácolt tofut. Az egészet tálalóedényre borítjuk.
8. A tojásokat a maradék vízzel és a maradék 1 teáskanál kukoricaliszttel felverjük, sózzuk. A maradék olajon tojáslepényt sütünk, a zöldségtálra borítjuk. Forrón tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.