Kínai zöldségtál tojással

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kínai zöldségtál tojással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg tisztított, apróra vágott snidling
12 és fél dkg tisztított, apróra vágott spenót
2 evőkanál szójaszósz
3 db tojás
12 és fél dkg szójababcsíra
12 és fél dkg tofu
6 szál finomra vágott újhagyma
vagy
6 szem finomra vágott mogyoróhagyma
2 teáskanál
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál fehérbor
2 evőkanál víz
2 teáskanál kukoricaliszt
6 dkg üvegtészta
2 és fél dl zöldségleves

Elkészítés:

1. Egy evőkanál vizet, 1 evőkanál szójaszószt, 1 teáskanál kukoricalisztet és a fehérbort egy tálban összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a tofut, és 10 percig pácoljuk. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat.

3. A 10 percre meleg vízbe áztatott üvegtésztát kis darabokra vágjuk.

4. A spenótot és a snidlinget folyó vízben megmossuk. Lecsöpögtetjük, kis darabokra vágjuk.

5. Három evőkanál olajat hevítünk egy vokban, 3 percig pirítjuk a tofut. Kivesszük.

6. A spenótot és a snidlinget is 3 percig pirítjuk. Félrerakjuk. A wokba 1 evőkanál olajat rakunk, a hagymát világosbarnára sütjük, beletesszük az üvegtésztát, ráöntjük a zöldséglevest, fél teáskanál sót és a maradék szójaszószt.

7. A levest kiforraljuk. Amikor a lé elfőtt, hozzáadjuk a szójababcsírát, 3 percig főzzük. Rárakjuk a spenótot és a snidlinget, a pácolt tofut. Az egészet tálalóedényre borítjuk.

8. A tojásokat a maradék vízzel és a maradék 1 teáskanál kukoricaliszttel felverjük, sózzuk. A maradék olajon tojáslepényt sütünk, a zöldségtálra borítjuk. Forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Kínai zöldségtál tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1292 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Kínai zöldségtál tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek