Töltött kelkáposzta hús nélkül

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött kelkáposzta hús nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 levél blansírozott kelkáposzta
40 dkg összevágott gomba
100 dkg főtt burgonya
6 dkg frissen reszelt ementáli sajt
vagy
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
6 evőkanál vaj
½ teáskanál tört köménymag
1 teáskanál édesnemes pirospaprika
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb finomra vágott hagyma
5 evőkanál főzőtejszín
2 és fél dl paradicsomszósz
2 és fél dl zöldségleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát megsózzuk és a vaj felén 5 percig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt, és még 2 percig együtt pirítjuk.

3. Belerakjuk a gombát, a kakukkfüvet és a fűszerpaprikát. Összekeverjük, majd 5-7 percig pirítjuk, amíg a gomba leve elfő. Két evőkanál tejszínt és a reszelt sajtot belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.

4. A kelkáposztaleveleket forró vízben 3 percig blansírozzuk. Lecsöpögtetjük, kiterítjük. A tölteléket a levelekre rakjuk, összetekerjük, a káposztaszéleket benyomkodjuk.

5. Egy tűzálló edényben felmelegítjük a maradék vajat. A zöldséglevesben elkeverjük a maradék tejszínt, a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a felmelegített vajra.

6. A töltött kelkáposztát a zöldséglevesbe rakjuk, és 30 percig főzzük. A főtt burgonyát a tálalás előtt 10 perccel a kelkáposzta mellé adjuk. Forrón tálaljuk.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
100 dkg hámozott, darabolt paradicsom
6 dkg apróra vágott szárított paradicsom
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A fokhagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk az oregánót, a majoránnát, a bazsalikomot, a paradicsomot. Belekeverjük a napon szárított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedjük, majd 45 percig alacsony hőfokon, néha kevergetve megfőzzük.

Ezt a paradicsomszószt főtt tésztákhoz, rizshez, burgonyához, puliszkához, tönkölybúzamaghoz, árpagyöngyhöz is felhasználhatjuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Töltött kelkáposzta hús nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Töltött kelkáposzta hús nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon