Édes-fűszeres tofu

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-fűszeres tofu
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál friss, finomra vágott gyömbér
2 db finomra vágott piros chilipaprika
másfél evőkanál szójaszósz
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál száraz sherry
másfél teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál víz
2 és fél dl víz
100 dkg kocka tofu
1 csipet
2 szál finomra vágott újhagyma
vagy
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma

Elkészítés:

1. A felforrósított olajon serpenyőben vagy wokban a tofukockákat, a mogyoróhagyma és a fokhagyma felét, valamint a gyömbért 3 perc alatt megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a chilipaprikát, egy percig még pirítjuk.

3. Ráöntjük a sherryt, a vizet, a szójaszószt. Sózzuk. Felforraljuk, és 3 percen át főzzük. A maradék vízzel elkevert kukoricaliszttel sűrítjük. A maradék fokhagymával és mogyoróhagymával megszórjuk. Előmelegített tányéron forrón tálaljuk.

Édes-fűszeres tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1804 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Édes-fűszeres tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+